Două mici artiste botoșănence, pe scena Festivalului „Mamaia Copiilor”

Două mici artiste din Botoșani, membre ale Academiei de Arte Modus Vivendi din Suceava, vor participa la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor, din Constanța, care se va desfășura în perioada 5-11 iulie.

Este vorba despre Ilinca Lazăr, în vârstă de 9 ani, şi Maia Mitoşeriu, în vârstă de 7 ani. Cele două au participat, pe 30 aprilie la concursul internațional „Lucky Kids”, desfășurat la Roman. Atunci, din juriul competiţiei a făcut parte şi organizatorul Festivalului „Mamaia Copiilor”, care a oferit 10 trofee ce au venit la pachet cu o invitaţie directă în finala celui mai important concurs de muzică pentru copii din țara și anume, „Mamaia Copiilor”. Două dintre acestea au fost câştigate de cele două botoşănence.

„Ilinca se pregătește de aproximativ 2 ani cu Ana Maria Bucsa, la Academia de Arte Modus Vivendi din Suceava, făcând naveta pentru pregătire în fiecare săptămână. În total în cadrul concursului au fost 10 trofee Mamaia Copiilor, iar fetele pregătite de botoșăneanca Ana Maria Bucsa au obținut 2 dintre ele”, a transmis Alexandra Lazăr, mama Ilincăi Lazăr.

La concursul desfășurat la Roman au participat în jur de 300 de copii, dintre aceștia remarcându-se și micuțele artiste botoșănence Adelina Brumă, Iustina Purice, Amalia Zaharia, Anastasia Cobaschi, Ianna Uckermannz și Clara Pînzar.

Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „MAMAIA COPIILOR“ este o manifestare artistică de nivel naţional,  organizată de Asociația Culturală „MAMAIA COPIILOR”. Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie  promovarea creaţiei  şi artei interpretative, la un înalt nivel artistic, a muzicii uşoare româneşti, care se adresează copiilor şi tinerei generaţii.

Deja ai votat!