Evaluare Naţională 2021 – 188 de elevi nu s-au prezentat la cea de a doua probă

188 de absolvenţi de gimnaziu, dintre cei 3.227 înscrişi pentru susţinerea probelor din cadrul Evaluării Naţionale nu s-au prezentat ieri la proba scrisă de la matematică. Numărul absenţilor reprezintă 6,18% din numărul elevilor înscrişi.

Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că nu au fost probleme în cele 102 centre de examen şi nu au fost eliminați candidați pentru tentative de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică a fost publicat de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Elevii care au lucrat testele de antrenament pot lua nota maximă, fără probleme”

Câţiva elevi care au susţinut examenul la Şcoala „Grigore Antipa” s-au declarat încântaţi de subiectele primite, adăugând că se aşteaptă la note mari. „Subiectele respectă programa şcolară şi sunt asemănătoare cu testele de antrenament, testele care s-au dat săptămânal. Nu au fost foarte dificile. Elevii care au lucrat testele de antrenament pot lua nota maximă, fără probleme. Au fost subiecte şi pentru copiii cu rezultate mai slabe la învăţătură, dar şi pentru cei cu rezultate foarte bune”, a declarat profesorul Daniela Trişcă Vicol, inspector şcolar de matematică.

După ce proba s-a încheiat, agitaţia din centrele de examen s-a mutat la sediul IŞJ, acolo unde au ajuns reprezentanţii comisiilor pentru a preda lucrările elevilor.

Elevii vor afla rezultatele pe 29 iunie. Aşa cum s-a întâmplat şi la examenele naţionale de anul trecut, comunicarea rezultatelor obținute se va face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Deja ai votat!