Patru incendii, în mai puțin de șapte ore

Pompierii botoșăneni au intervenit, în ultimele 24 de ore, în stingerea a patru incendii care s-au produs pe raza localităților Botoșani, Victoria (comuna Stăuceni), comuna Hlipiceni și Mănăstirea Doamnei (comuna Curtești). „În municipiul Botoșani au fost afectate două motociclete, izolația unei clădiri și un tomberon de gunoi, iar la Victoria și Mănăstirea Doamnei, câte o anexă”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Cauzele probabile care au generat incendiile au fost foc deschis în spații deschise, fumat în locuri nepermise și scurtcircuit. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit, în total, 22 pompieri militari și voluntari, valoarea pagubelor fiind estimată la 9.000 de lei. În schimb, spun pompierii militari, s-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de circa 300.000 de lei.

ISU Botoșani recomandă populației să respecte, în continuare, atât acasă, cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale.

 

Deja ai votat!