Ziua Drapelului, sărbătorită în centrul orașului. Se anunță restricții de circulație

Instituția Prefectului, în colaborare cu Garnizoana Militară Botoșani va organiza sâmbătă, pe 26 iunie a.c., mai multe ceremonii militare pentru a marca Ziua Drapelului Național. Activitățile vor demara de vineri seară, când drapelul din „Piața Tricolorului”, de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, va fi coborât de pe catarg și dus la Capela militară, unde va rămâne pe parcursul nopții.

Sâmbătă, la ora 9 dimineața, va avea loc o slujbă religioasă de sfințire, după care la ora 10 va avea loc ceremonia de ridicare pe catarg, în prezența oficialităților locale, a militarilor de la UM 0125, UM 01189, jandarmilor și angajaților de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La festivitate vor participa însă și cadre militare în rezervă și în retragere, inclusiv membrii asociațiilor veteranilor.

Drapelul va fi adus cu garda de onoare de la Capela militară, va străbate strada Cuza Vodă și va fi adus în Piața Tricolorului, unde va fi urcat din nou pe catarg. Cu acest prilej, vor rosti scurte alocuțiuni prefectul județului, Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și noul șef al Garnizoanei militare, maior Codruț Ștefan Obreja. Ceremoniile se vor încheia cu defilarea militarilor, acesta fiind primul moment de acest gen de la declararea pandemiei de Covid-19. Asta pentru că, din cauza restricțiilor, ceremoniile de anul trecut au fost cu un număr restrâns de persoane.

Având în vedere manifestările programate, în cursul zilei de vineri, 25 iunie a.c., între orele 9,30 și 11, va avea loc un antrenament oficial. Atât pe durata acestuia, cât și în timpul ceremoniilor, circulația pe strada Cuza Vodă și în zona Casei de Cultură a Sindicatelor va fi dirijată și restricționată. Din acest motiv, șoferii sunt rugați să evite, pe cât posibil, deplasarea în aceste zone pentru evitarea ambuteiajelor.

 

Deja ai votat!