Bătaie în două episoade. Agresor devenit victimă după o răzbunare cruntă

foto arhivă - de multe ori, violențele au loc pe fondul unor relații tensionate

Trei indivizi din comuna Durnești au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, după o bătaie de pomină care a avut loc în urmă cu patru ani. Doi dintre protagoniști vor juca, însă, roluri duble în timpul procesului, de inculpat și de victimă. Asta pentru că agresiunea a cunoscut două episoade distincte. Astfel, după un prim incident, agresorul a devenit victimă a răzbunării celorlalți.

Potrivit anchetatorilor, scenele violente s-au petrecut în vara lui 2017, când cei trei au decis să-și regleze conturile cum au știut ei cel mai bine. „S-a reținut că, în data de 23 iunie 2017, în jurul orei 12, în timp ce se aflau la domiciliul inculpatului Claudiu P,. pe fondul unor relații tensionate, inculpatul Constantin M. i-a aplicat inculpatului Claudiu P., lovituri cu pumnul și cu un dispozitiv cu electroșocuri în zona capului, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale, după care inculpații Claudiu P. și Gabriel Mădălin V. i-au aplicat inculpatului Constantin M. mai multe lovituri cu o furcă și cu o bâtă în zona capului, dar și pe restul corpului, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 75-80 zile de îngrijiri medicale”, au precizat procurorii.

Victimă transformată în agresor

Cercetările au durat mai mult pentru că anchetatorii au dorit să stabilească cum s-au derulat evenimentele și urmările agresiunilor. Astfel, Claudiu P., de 31 de ani, și Gabriel Mădălin V., în vârstă de 22 de ani, care s-au răzbunat cu furca, au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor, iar primul agresor, care a folosit aparatul cu electroșocuri, Constantin M., în vârstă de 48 de ani, a fost inculpat pentru lovire și alte violențe. Totodată, Claudiu P. va avea calitatea de victimă în cazul primului incident violent, iar Constantin M. va fi victima ultimei agresiuni.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Botoșani, magistrații urmând să verifice în Camera preliminară legalitatea administrării probatoriului și a întocmirii rechizitoriului. Ulterior, instanța de judecată va decide data la care va începe procesul propriu-zis. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, cei trei vor beneficia de prezumția de nevinovăție.

 

Deja ai votat!