Iezi de căprioară uciși de câini în pădurile județului (video)

Scene tulburătoare înregistrate în pădurile din județ. Câinii hoinari, abandonați de localnici, s-au aciuat în pădurile din apropierea localităților și au început să atace iezii de căprioară. O astfel de scenă a fost surprinsă joi, pe 24 iunie a.c., de reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Botoșani. Un câine hoinar, care tocmai atacase un pui de căprioară, își devora prada pe una dintre potecile pădurii.

„Este al doilea incident în numai câteva zile. Miercuri (n.r. – 23 iunie a.c.), un alt ied de căprioară a fost găsit în pădure la Nicșeni”, a spus Cosmin Humelnicu, președintele AJVPS Botoșani. Potrivit acestuia, uciderea exemplarelor din faună constituie infracțiune și este asimilată braconajului. Totodată, purtarea câinilor fără lesă, pe căile de comunicații de pe fondurile de vânătoare constituie contravenție sau infracțiune, în funcție de situație.

Incidentele de acest gen s-au înmulţit

Reprezentanții AJVPS spun că aceste incidente s-au înmulțit întrucât, după perioada ploioasă de săptămânile trecute, mulți localnici au început să meargă la pădure pentru a culege bureți și pleacă însoțiți de câini, fără lesă, iar patrupedele ajung să atace vânatul.

Vânătorii spun că acești câini precum și câinii hoinari au ajuns să creeze pagube mai mari pe fondurile cinegetice decât vulpile, lupii sau alte animale de pradă.

 

Deja ai votat!