Nereguli la o fermă vegetală. Amendă de 40.000 de lei aplicată de Garda de Mediu

O societate comercială din Ripiceni, care administrează o fermă vegetală, a fost sancționată de Garda de Mediu, din cauza mai multor nereguli constatate în urma unui control. Verificările au avut loc pe 10 iunie a.c., când comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Botoșani au mers la fața locului pentru a vedea cum se desfășoară activitatea de irigații, mecanizare și chimizare culturi agricole.

 

 

 

Controlul avea să scoată la iveală că activitățile cu pricina nu erau reglementate din punct de vedere al protecției mediului, iar mai multe îngrășăminte, deșeuri și ambalaje provenite de la substanțele fitosanitare erau depozitate fără să fie respectate normele de protecție a mediului. Reprezentanții firmei au fost invitați la sediul Gărzii de Mediu cu toate documentele și autorizațiile aferente, ocazie cu care s-au descoperit și alte nereguli legate de evidența substanțelor utilizate, a modului în care sunt gestionate deșeurile și tratamentele chimice aplicate culturilor.

Comisarii de mediu au stabilit șapte măsuri în sarcina agentului economic și au aplicat o amendă în cuantum de 40.000 de lei.

 

Deja ai votat!