Tineri prinși în flagrant în timp ce vindeau cannabis. Au urmat mai multe percheziții

Trei tineri din municipiul Botoșani, bănuiți de trafic de droguri au fost reținuți joi, 24 iunie a.c., de procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Botoșani, în urma unei operațiuni organizată în colaborare cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate. Este vorba de doi tineri care au fost surprinși la scurt timp după ce au vândut câteva grame de cannabis, și de un alt tânăr bănuit că ar fi liderul grupării.

Operațiunea de joi a cuprins și efectuarea a șapte percheziții domiciliare în județul Botoșani. Suspecții vor fi prezentați astăzi în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub acuzația de trafic de droguri de risc. Anchetatorii susțin că, în cursul anului 2021, tinerii ar fi procurat cannabis, din diverse surse, după care le-ar fi comercializat pe raza municipiului Botoșani.

Operațiunea DIICOT a venit după ce în noaptea de 19 spre 20 iunie a.c., în cadrul unei acțiuni organizată pe raza municipiului Botoșani, polițiștii botoșăneni au surprins, pe strada Grivița din municipiu, un tânăr de 23 de ani care avea asupra lui o folie de aluminiu ce conținea substanță vegetală mărunțită, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Atunci, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere de droguri.

 

Deja ai votat!