Pregătiri pentru Şcoala de vară la Biserica Vovidenia (video)

Elevii au intrat în vacanţa de vară, perioadă în care în multe parohii din judeţul Botoşani vor fi organizate activităţi cu impact deosebit pentru copii. La Biserica Vovidenia, după un an de pauză, va fi reluată tradiţia organizării Şcolii de vară. Potrivit celor precizate de preotul paroh Partenie Apostoaie, până la această dată, pentru Şcoala de vară s-au înscris zeci de copii din municipiul Botoşani.

Este o perioadă frumoasă pentru fiecare dintre noi şi Biserica întotdeauna are grijă de toţi oamenii şi în primul rând de copii. Anul acesta continuăm sau reînnodăm tradiţia împlinirii unei rânduieli sfinte şi anuma Şcoala de vară de la Biserica Vovidenia, aşa după cum toate bisericile din România împlinesc această rânduială sfântă. Şcoala de vară, anul acesta se va desfăşura pe parcursul lunii iulie şi este deschisă copiilor şi tinerilor, în primul rând celor din clasele gimnaziale, vârsta maximă 14 – 15 ani, dar pot participa şi cei care au trecut de această vârstă, ca voluntari”, a declarat Partenie Apostoaie.

Zeci de voluntari pregătiţi să lucreze cu copiii

Aproximativ 30 de voluntari s-au înscris deja pentru a lucra cu copiii, fiind pregătite activităţi variate. „Sunt coordonaţi de profesori, învăţători, sunt oameni care ne-au ajutat şi s-au implicat foarte frumos şi în anii precedenţi şi sperăm ca experienţa dumnealor, elanul dumnealor, curiozitatea tinerilor, elanul tinerilor voluntari şi bineînţeles bucuria copiilor să facă în aşa fel încât luna iulie să fie o lună în care tânărul şi noi toţi să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, de sfânta biserică, de valorile frumoase şi tradiţiile atât de importante pe care le avem noi ca popor român creştin ortodox, în care vom descoperi buna cuviinţă, respectul faţă de cele sfinte şi vom ataca, dacă putem spune, subiecte de interes comun şi actual, interese şi teme care stau ca o întrebare şi aşteaptă răspunsuri din partea noastră. Tinerii sunt întotdeauna curioşi, sunt întotdeauna în căutare şi atunci noi trebuie să facem în aşa fel încât să le oferim un răspuns bun, adecvat atât din punct de vedere religios, moral, cât şi din punct de vedere civic, pentru ca la finalul acestei şcoli, acestei perioade, nu doar să se informeze despre lucruri  noi, ci, în primul rând, să se formeze ca adevăraţi şi buni creştini şi cetăţeni, cetăţeni ai ţării şi creştini ai bisericii”, a spus preotul.

Cei care doresc să participe sunt aşteptaţi la Biserica Vovidenia. „Cu alte cuvinte, îi aşteptăm pe toţi şi sperăm din tot sufletul, cu ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului şi cu implicarea profesorilor şi a tinerilor voluntari să săvârşim lucruri bune pentru copiii care sunt doritori. De asemenea, un gând de apreciere părinţilor şi tuturor celor care ne vor ajuta în acest demers în care bineînţeles încercăm, biserica, şcoala, familia, ţara, patria, valorile morale, frumoase, autentice ale poporului român să fie toate înmănuncheate ca într-un buchet frumos de primăvară şi vară”, a concluzionat Partenie Apostoaie.

Deja ai votat!