Alegeri cu surprize în PNL Botoșani

Nebunie în PNL Botoșani, după ce ultima zi de depunere a candidaturilor la alegerile interne a adus cu sine răsturnări de situație și candidați surpriză. Astfel, imediat ce prefectul județului, Dan Nechifor, a anunțat că intră în cursa pentru funcția de președinte al organizației județene PNL, au urmat o serie de reacții. Senatorul Cristian Achiței a decis să facă un pas în spate, anunțând că și-a depus candidatura pentru președinția organizației municipale PNL Botoșani, „unde este nevoie de multă muncă în echipă pentru a reveni la un nivel foarte bun de performanță electorală și administrativă”. „De asemenea, mi-am depus candidatura și pentru o poziție de prim-vicepreședinte în biroul politic județean al filialei PNL Botoșani”, a precizat Cristian Achiței. În fapt, se pare că acest lucru a făcut parte dintr-o strategie întreagă, Cristian Achiței anunțând că salută candidatura prefectului Dan Nechifor, lucru care indică o posibilă colaborare între cei doi în luarea deciziilor. „Am convingerea că noua echipă de conducere care va rezulta în urma alegerilor interne de săptămâna viitoare la nivelul municipiului și județului Botoșani va avea forța de a transforma Partidul Național Liberal într-o echipă redutabilă”, a adăugat Cristian Achiței. În schimb, tot astăzi, și-a anunțat candidatura la șefia organizației județene și fostul europarlamentar, Mihai Țurcanu, actualul director al Direcției Sanitar Veterinare. Prin urmare, bătălia se va da tot în trei, dar între deputatul Costel Șoptică, actualul președinte PNL Botoșani, Dan Nechifor și Mihai Țurcanu. În schimb, pentru cele două funcții de prim-vicepreședinte s-au înscris în cursă fostul prefect Cristian Roman, fostul deputat Verginel Gireadă și consilierii județeni Viorel Iliuță și Gabriel Alecsandru, precum și senatorul Cristian Achiței, primarul orașului Flămânzi Dan Oloeriu și consilierul județean Sorin Cornilă.

Pentru șefia organizației municipale PNL Botoșani, bătălia se va da între senatorul Cristian Achiței, consilierul local Ada Macovei și consilierii județeni Viorel Iliuță și Sorin Cornilă. Pentru funcțiile de prim-vicepreședinte candidează fostul primar al municipiului, Cătălin Flutur, consilierii județeni Viorel Iliuță, Sorin Cornilă, Gabriel Alecsandru, dar Eduardt Cozminschi, cel care până în februarie a.c. a ocupat funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Potrivit calendarului stabilit, alegerile în cadrul organizației municipale PNL Botoșani vor avea loc pe data de 1 iulie, în timp ce conferința județeană a PNL Botoșani va avea loc pe 3 iulie a.c..

 

Deja ai votat!