Tânăr înecat la scăldat (video)

Tragedie petrecută duminică la barajul Stânca-Costeşti. Un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din Botoşani, a murit înecat în apele barajului. Botoşăneanul a plecat cu mai mulţi prieteni la scăldat, încercând să scape de arşiţa care a cuprins judeţul în aceste zile. La un moment dat, însă, la orele amiezii, tânărul a intrat în apă şi a dispărut sub ochii prietenilor.

Iniţial aceştia au crezut că bărbatul s-a scufundat în mod voit, dar când au văzut că nu mai iese, au început să se panicheze și să îi alerteze şi pe ceilalți oameni de pe mal, veniţi la scăldat sau la pescuit. În acelaşi timp, martorii au sunat la 112, cerând ajutorul salvatorilor.
La locul incidentului au plecat echipaje de pompieri şi de la Ambulanţă. Între timp, însă, tânărul a fost scos din apă de către unul dintre cei care erau în zonă. „La faţa locului au fost direcţionate echipaje de la Ambulanţă şi SMURD. Au fost declanşate imediat manevrele de resuscitare de către cele două echipaje de salvatori. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru acesta, fiind declarat decesul”, a spus un asistent din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoşani.

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, care au declanşat o anchetă în acest caz. „A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Trupul neînsufleţit a fost preluat de medicii legişti, fiind dispusă efectuarea unei autopsii pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!