Asfalt turnat pe drumul județean Coțușca – Ghireni

Drumul județean 293, care face legătura între Coțușca – Ghireni și Drumul Național 24C, va fi asfaltat anul acesta pe o lungime de 6,65 de kilometri. Constructorul a turnat deja primul strat de asfalt, iar conducerea executivă a Consiliului Județean Botoșani a mers în teren pentru a verifica stadiul lucrărilor.

„Obiectivul nostru imediat este să aducem cât mai multe drumuri județene de la stadiul de piatră la asfalt”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, consideră că acest drum este foarte important pentru dezvoltarea zonei întrucât va face legătura între două axe rutiere importante ale județului, DN 24C și DJ 282, supranumit „Drumul Vămii”, care urmează să fie modernizat în cadrul unui proiect finanțat prin fonduri europene. „Am cerut constructorilor să facă lucrări de calitate și le-am transmis că voi face frecvent controale în teren. Vrem să terminăm lucrările foarte repede, dar nu facem rabat de la calitate”, a declarat Dorin Birta.

Modernizarea drumului DJ293, Coțușca – Ghireni – DN 24C, presupune lucrări la structura căii de rulare, care a fost lărgită, precum și turnarea a trei straturi de asfalt. De asemenea, se vor reface șanțurile, rigolele și drenurile. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 18 milioane de lei, aproximativ 70% fiind finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar restul din bugetul județean.

 

Deja ai votat!