Prefectul Dan Nechifor despre alegerile din PNL – „Trebuie să se termine odată cu grupurile și interesele”

Prefectul județului, Dan Nechifor, înscris în cursa pentru șefia organizației județene a PNL Botoșani, și-a motivat astăzi gestul de a se înscrie în competiția politică. Astfel, printr-un comunicat de presă, Dan Nechifor a arătat că vrea să pună capăt luptei dintre vechii PNL-iști și cei care au făcut parte din PDL. „Mă voi poziționa și voi vota pentru un PNL unit, puternic, care să facă ce promite și, prin deciziile pe care le ia, să vină în folosul oamenilor. Trebuie să terminăm odată cu împărțirea în PNL-iști si PDL-iști. S-a văzut în patru rânduri de alegeri că această împărțire nu aduce decât deservicii partidului și implicit votanților”, a menționat Dan Nechifor.

Astfel, el a precizat că va candida pentru funcția de președinte, dar nu pe lista cuiva. „Vreau un PNL unit și puternic, iar pentru asta trebuie să se termine odată cu grupurile și interesele” a adăugat Dan Nechifor, care a recunoscut că a fost căutat, sunat și provocat la discuții despre cine și pe cine susține. „Voi susține doar Partidul Național Liberal și, prin funcția la care candidez, vreau să mă pun în slujba lui și a cetățenilor care ne-au votat”, a subliniat prefectul Dan Nechifor, arătând că va merge pe un principiu – cel al transparenței și al respectării legii. „În rest, toate jocurile de culise îmi sunt străine și anunț de la bun început că nu voi participa la ele. Cel mai bun trebuie să câștige și sper să mă bucur de o cât mai corectă colaborare de pe funcția pe care o voi obține după alegeri”, a încheiat Dan Nechifor.

Conferința județeană PNL, în care se va stabili și noua conducere, va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, pe 3 iulie a.c. Pentru funcția de președinte și-au depus candidaturile deputatul Costel Șoptică, prefectul Dan Nechifor și fostul europarlamentar Mihai Țurcanu. În schimb, senatorul Cristian Achiței, care își anunțase și el intenția de a candida la șefia PNL Botoșani, a decis să facă un pas în spate înscriindu-se în cursa pentru funcția de președinte al organizației municipale PNL Botoșani.

 

Deja ai votat!