Zeci de absenţi la prima probă din cadrul Bacalaureatului

La nivelul județului Botoșani, la prima probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021, cea la Limba și literatura română, au fost prezenți 2.551 de candidați, adică 97,52% din cei 2.803 înscriși, 65 lipsind. 2.477 de candidați sunt din promoția curentă şi 74 din promoțiile anterioare.

Proba de astăzi s-a desfăşurat la Botoşani în 20 de centre de examen, însă nu au fost candidați eliminați pentru tentativă de fraudă.

Prima probă din cadrul Bacalaureatului este, de regulă, cea la care candidaţii sunt foarte emoţionaţi. Mulţi dintre ei au uitat însă de emoţii, atunci când au văzut subiectele şi au realizat că nu le ridică probleme deosebite. „A fost foarte bine. Nimeni nu se aştepta la Moara cu noroc, dat fiind faptul că a fost dată şi la simulare. Şi la simulare am ştiut, am mai repetat de câteva ori şi am ştiut şi astăzi. Mă aştept la o notă peste 8. Şi colegii mei miau spus că vor lua note mari. Au fost subiecte accesibile”, a declarat un candidat care a susţinut examenul la Colegiul Economic „Octav Onicescu”. Câţiva absolvenţi ai Colegiului „AT Laurian” au declarat la ieşirea din examen că subiectele au fost uşoare şi că vor lua note foarte mari.

Subiectele au fost de nivel mediu. S-a respectat structura de la testele de antrenament, nu au fost cerinţe capcană, nu a fost nicio cerinţă care să fie ambiguă. Structura subiectelor a fost cunoscută, copiii au lucrat pe tipul acesta de subiecte, nu a fost nimic care să le ridice probleme deosebite, cel mult subiectul II, poezia lui Ion Vinea, poate să-i fi pus un pic în dificultate, prin temă, prin complexitate. Copiii au ieşit mulţumiţi din examen şi au spus că au scris. Subiectul III, eseul, a fost foarte generos. Noi ne aşteptăm la note mari, poate nu 10, dar peste 9,50, da”, a declarat profesorul Luminiţa Gheorghiu.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului;
  • miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Deja ai votat!