Cupluri de aur şi de diamant, sărbătorite la Primăria Botoşani (video)

27 cupluri de botoşăneni, care au ajuns bucuria de a aduna 50 de ani, respectiv 60 de ani de la nuntă, au fost sărbătorite astăzi, la Primăria Botoşani, în cadrul a două ceremonii găzduite de Sala „Mihai Eminescu”. Festivităţile organizate în cinstea celor care sărbătoresc nunta de diamant sau nunta de aur au fost emoţionante. Primarul Cosmin Andrei le-a oferit, din partea Primăriei şi Consiliului Local, câte o diplomă, flori şi câte un premiu în bani. Cuplurile de aur au primit câte 500 de lei, în timp ce cele de diamant, câte 1.000 de lei.

Mă bucur să vă văd sănătoşi. Trebuie să mulțumim bunului Dumnezeu că suntem cu toții astăzi, aici, după perioada grea pe care am avut-o cu toții. Vă felicit pentru faptul că unii dintre dumneavoastră aveți 60 de ani de conviețuire, ceea ce nu este puțin. Vă doresc la cât mai mulți ani. Știu că în acești 60 de ani au fost și momente plăcute și momente mai puțin plăcute, dar tot timpul ne-am găsit cu toții echilibrul, cred, în mijlocul familiei, care este cea mai importantă. Vă felicit şi vă doresc multă sănătate”, a spus Cosmin Andrei. Edilul a discutat cu fiecare cuplu în parte, adresându-le urări de bine. Extrem de emoţionaţi, sărbătoriţii i-au mulţumit şi i-au transmis că îl aşteaptă să sărbătorească şi el nunta de aur şi de diamant.

Printre botoşănenii sărbătoriţi s-a aflat şi Maria Ţiprigan, fost lider al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar. Maria Ţiprigan şi soţul ei au ajuns bucuria de a aduna cinci decenii de trai în comun.

Festivităţile de astăzi au fost primele după un an de pauză impusă de pandemie. În ultimul an, ceilalţi sărbătoriţi au fost invitaţi pe rând la primărie pentru a ridica diplomele, florile şi premiile în bani.

Deja ai votat!