Evaluare Naţională 2021 – Astăzi vor fi anunţate rezultatele

Astăzi, 29 iunie, se afișează rezultatele obținute de absolvenţii de gimnaziu la Evaluarea Națională.

La Botoșani, Comisia judeţeană de organizare a acestui examen a fost condusă de Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct. Oficialul a anunţat că organizarea a fost foarte bună şi a transmis mulţumiri miilor de profesori asistenți, evaluatori, membri în toate comisiile, la nivel de școală sau de județ, directorilor şi inspectorilor școlari, dar și personalului auxiliar și nedidactic, de întreținere și pază, pentru profesionalism și responsabilitate, implicare și efort.

Derularea examenului a fost monitorizată de către un expert din Ministerul Educaţiei, raportul întocmit de acesta fiind foarte bun.

Totodată, Ada Macovei le transmite absolvenților putere și curaj, pentru a-și continua drumul lung al educației. În acelaşi timp, le recomandă să fie foarte atenţi la completarea fişelor de opţiuni pentru admiterea la liceu.

După afişarea rezultatelor, urmează o altă etapă importantă pentru elevi

Ada Macovei le recomandă elevilor să fie foarte atenţi la completarea fişelor de opţiuni pentru admiterea la liceu.  „Vă rog să acordați maximă importanță acestei etape, să vă asigurați că împreună, elevi, părinți și profesori diriginți semnați o fișă cu minim 20 de opțiuni. Am avut ani în care au rămas nerepartizati în prima etapă, elevi cu medii mari, din cauza acestui fenomen. Nu aveți de unde ști, după ierarhia județeană, unde aleg să se înscrie cei dinaintea voastră, nici la media 9,70, nu mai ales, la medii mai mici. Trebuie să aveți completate toate opțiunile din localitatea voastră și din împrejurimi. Vă recomand să alegeți după liceu și nu după profil, pentru ca transferurile ulterioare să fie mai ușoare.

Așadar, indiferent de nota de astăzi sau de cea finală, după contestații, drumul vostru nu se oprește aici.

Stimați părinți, primele dumneavoastră cuvinte de astăzi, după afișarea rezultatelor, pot motiva sau demotiva propriul copil. Fiți puternici, arătați-le iubire necondiționată și susținere pentru mai departe. Este vorba despre copilul dumneavoastră. Dacă rezultatele nu sunt cele așteptate, asumați-vă partea de vină și corectați-vă atitudinea, implicați-vă mai mult, fiți mai prezenți în viața copilului. Copiii nu sunt o sumă de note! Cu toții avem zile mai bune și mai rele. Înțelegeți, acceptați și continuați, contribuiți la succesul copilului”, a mai transmis Ada Macovei.

Deja ai votat!