Festivalul Național de Teatru Tânăr, „Ideo Ideis”, ajunge la Botoșani

Festivalul Național de Teatru Tânăr, Ideo Ideis, cel mai mare eveniment dedicat educației
alternative pentru liceeni, ajunge anul acesta și la Botoșani, în perioada 9-15 august. Astfel, liceenii botoșăneni vor avea parte de o experiență intensă de explorări personale, prin teatru și arte alăturate.

Identitatea, un aspect important pentru viitorul adolescenților

Ediția a 16-a a festivalului se va desfășura la Alexandria, dar și în alte opt orașe din România, Botoșaniul fiind anul acesta pe listă. Această nouă ediție propune adolescenților o temă sensibilă, dar foarte importantă pentru viitorul lor și anume, identitatea. Organizatorii cred în puterea cu care un adolescent se poate exprima, crea și crește în comunitatea din care face parte.

„Formatul din 2020 este potrivit și în acest an, în contextul în care suntem în continuare nevoiți să căutăm soluții pentru a organiza festivalul în condiții optime. Feedback-ul excelent pe care l-am primit după ediția de anul trecut, desfășurată în condiții similare, ne-a făcut să reluăm drumul către comunitățile trupelor selectate, participante la festival”, au transmis organizatorii.

Cele 9 trupe selectate și orașele în care Ideo Ideis ajunge în 2021 sunt: 3,14 – Buzău, A.C.T. -Bacău, ALTER EGO – Alexandria, AMPRENTE – Brașov, ART ATTACK – Sibiu, DRAMA CLUB, Botoșani, PRAF DE STELE – Constanța, SILVER – Baia Mare și VICTORY OF ART, București.

Eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru liceenii din România

Ideo Ideis  este un festival de teatru și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

„Festivalul Național de Teatru Tânăr face parte dintr-un manifest artistic și social care s-a cristalizat în 2021, folosindu-se de experiența și avântul ultimilor 15 ani. Astfel, Ideo Ideis devine mai mult decât un festival, păstrând nucleul care l-a consacrat, și anume evenimentul de vară din Alexandria, dar construiește o structură bazată pe șase piloni principali: tabăra de arte performative și revelații, festivalul de teatru tânăr, capsule de teatru și deșteptări, laboratorul de explorare personală prin teatru și arte alăturate, producții de teatru, filme și inclasabile și teatrul tânăr – un teatru fizic, cu sediul în București”, au mai adăugat organizatorii.

Deja ai votat!