Militar anchetat după ce aproape a produs o explozie la beție. Soția are dosar penal (video)

Un militar aflat sub influenţa alcoolului a fost cel care a provocat accidentul de luni la amiază de pe strada Dragoş Vodă.

Aşa cum Monitorul a scris în articolul în care se prezenta evenimentul, existau suspiciuni că la volan nu era femeia de 36 de ani, care s-a prezentat poliţiştilor ca fiind cea care a produs accidentul. Sesizările martorilor prezenţi la faţa locului imediat după producerea accidentului au atras atenţia poliţiştilor. Mai multe persoane le-au spus oamenilor legii că la volan ar fi fost un bărbat, îmbrăcat în uniformă militară, iar poliţiştii au început să cerceteze şi această pistă.

Deşi incidentul s-a soldat doar cu avarii, poliţiştii au început verificări pentru a stabili exact cine a fost la volan, existând suspiciunea că adevăratul şofer ar fi fost băut. Astfel, la aproape şapte ore de la începerea verificărilor, poliţiştii au stabilit şi ceea ce martorii văzuseră. La volanul autoturismului se afla, într-adevăr, un bărbat şi nu femeia care era la faţa locului. Acesta a fost identificat şi suspiciunile poliţiştilor s-au adeverit.

„Din verificările efectuate până în acest moment au rezultat date conform cărora autoturismul ar fi fost condus de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Botoşani. Acesta a fost identificat de polițişti, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Dosar penal pe numele adevăratului şofer 

Astfel, bărbatul se va alege cu un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi probabil va fi cercetat şi de superiorii lui din cadrul unităţii militare.

Mai mult, cea care a insistat în faţa poliţiştilor că se afla la volan se va alege şi ea cu un dosar penal, pentru fals în declaraţii. Asta pentru că, în ciuda insistenţei poliţiştilor aflaţi la faţa locului de a spune adevărul şi avertizările acestora legate de consecinţele unei minciuni, femeia a continuat să afirme că ea era cea care a produs accidentul.

Astfel, din cauza statutului de militar, bărbatul urmează să fie anchetat de Parchetul Militar.

Deja ai votat!