Ritm bun al lucrărilor la Biserica „Sfântul Gheorghe”

Lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe” au ajuns la un stadiu de 65%. Primarul Cosmin Andrei a vizitat ieri şantierul, fiind informat de reprezentanţii firmei constructoare în legătură cu derularea lucrărilor.

La această dată, muncitorii lucrează pe două fronturi, atât în interior cât și în exteriorul lăcașului de cult ctitorit de doamna Elena Rareș, în anul 1551. Consolidarea și reabilitarea turnului au fost finalizate.

Biserica, inclusă pe lista monumentelor istorice din Botoșani, va avea toate utilitățile și va fi complet reabilitată. Termenul estimat pentru finalizarea întregii lucrări este de 24 de luni. Constructorul a dat, însă, asigurări că va finaliza lucrările în toamna acestui an.

Lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe” au început în august 2020

Reabilitarea bisericii se realizează printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 1,56 de milioane de euro. Acest contract a fost câştigat de asocierea de firme LDC Trust Construcţii MV – Mateo Rustic Construct (prima firmă fiind leader), având drept subcontractanţi firmele Test Prima şi Energoice.

Contractul vizând reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost semnat în februarie 2018, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. De la semnarea contractului de finanţare, municipalitatea a organizat cinci licitaţii, ultima procedură fiind şi cea la care a fost desemnat un câştigător.

Deja ai votat!