Școlile speciale din județ, modernizate cu fonduri europene

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Botoșani anunță modernizarea școlilor speciale din județ cu ajutorul fondurilor europene, pentru îmbunătățirea serviciilor educaționale destinate copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale. Astfel, la Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” Botoșani a ajuns un prim lot de mobilier destinat elevilor care învață în această instituție, în timp ce la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi va începe modernizarea bazei sportive. „Noi, ca autoritate publică, avem datoria de a le asigura cele mai adecvate condiții în școlile pe care le urmează, astfel încât să dobândească un minim de competențe profesionale care să-i ajute să se integreze mai bine în societate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Investițiile se realizează prin intermediul unui proiect transfrontalier România – Ucraina. Parteneri sunt Consiliul Județean Botoșani și Raionul Hliboca. Cele două autorități au obținut o finanțare europeană de 254.767 de euro. În cadrul proiectului sunt implicate cele două școli speciale aflate în subordinea Consiliului Județean – „Sfântul Stelian” Botoșani și „Ion Pillat” Dorohoi – și Centrul de incluziune socială pentru copii cu cerințe educative speciale din Raionul Hliboca. Din suma nerambursabilă atrasă, 154.442 de euro reprezintă contravaloarea investițiilor ce vor fi realizate în cele două școli botoșănene. Pe lângă finanțarea nerambursabilă, CJ va veni cu un aport propriu de 25.314 euro.

La finalul proiectului, Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” va beneficia de cabinete de fizioterapie, logopedie și ateliere de croitorie moderne, utilate la standardele actuale, iar Școala Profesională Specială „Ion Pillat” va avea un teren de sport multifuncțional modern.

 

 

 

Deja ai votat!