sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTBărbat arestat după o bătaie mortală. Acesta a mai fost implicat într-o...

Bărbat arestat după o bătaie mortală. Acesta a mai fost implicat într-o crimă

Caz șocant petrecut în centrul municipiului Botoșani, unde un bărbat a fost lovit în plină zi, sub ochii trecătorilor, pe una dintre cele mai circulate străzi din oraș. Agresiunea a avut loc pe 3 iunie a.c., pe Pietonalul Transilvaniei, când victima, un bărbat de 59 de ani dintr-o comună de lângă municipiul Botoșani, a fost lovit cu pumnul în față de un botoșănean. A fost o singură lovitură, însă la câteva zile de la agresiune, pe 24 iunie a.c., victima a murit în spital.

Identificat de polițiști, principalul suspect, Ionuț Străchinariu, de 41 de ani, a fost arestat preventiv în cursul zilei de 29 iunie, sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte. Șocant este că presupusul agresor a fost implicat, în urmă cu circa 25 de ani, într-o altă crimă căreia i-a căzut victimă tatăl său, cazul de atunci fiind considerat, timp de mai mulți ani, cel mai horror petrecut în municipiul Botoșani.

Agresiunea de la începutul acestei luni ar fi avut loc pe fondul unui schimb de replici dintre victimă și agresor, care s-au intersectat pe Pietonalul Transilvaniei. Iritat, Ionuț Străchinariu a reacționat violent și i-a tras un singur pumn. În urma loviturii, bărbatul s-a prăbușit pe pavajul pietonalului, lovindu-se cu capul de ciment, după care a fost transportat la spital. Ulterior, starea lui s-a agravat și a fost transferat de urgență la o clinică de specialitate din județul Iași. În ciuda eforturilor făcute de medici de a-l menține în viață, bărbatul a decedat săptămâna trecută.

Deces survenit din cauza leziunilor suferite în urma loviturii

Inițial, cazul a fost în atenția polițiștilor de la Investigații Criminale și a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, însă, necropsia efectuată de medicii legiști a stabilit că decesul victimei a survenit din cauza leziunilor suferite ca urmare a loviturii primite. „A fost făcută o nouă încadrare juridică a faptei, în lovituri cauzatoare de moarte, iar principalul suspect a fost arestat preventiv”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Ridicat pentru cercetări, Ionuț Străchinariu a fost prezentat marți în fața judecătorilor de la Tribunalul Botoșani și arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, cazul fiind anchetat acum de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Bărbatul a mai fost condamnat pentru complicitate la crimă

Cu mai bine de trei decenii în urmă, principalul suspect a fost implicat într-o altă crimă, victimă fiind chiar tatăl lui. În decembrie 1996, pe când avea doar 17 ani, Ionuț Străchinariu a vrut să meargă la rockotecă, dar nu a fost lăsat de tatăl său. În urma acestui fapt, în familie s-au iscat mai multe discuții, iar la un moment dat Elena Străchinariu, mama actualului suspect, a pus mâna pe un cuțit cu care și-a înjunghiat mortal soțul.

Pentru a-și ascunde fapta, femeia, împreună cu Ionuț Străchinariu, au depesat cadavrul, după care au pus fragmentele în saci pe care i-au abandonat la periferia municipiului. Fiind iarnă, pachetele au stat sub zăpadă până în ianuarie 1997. Primul pachet, care conținea torsul, a fost găsit de un trecător în zona barierei Sucevei. Neavând alte elemente caracteristice, polițiștilor le-a fost foarte greu să identifice victima. Au fost organizate mai multe căutări și au fost găsite alte două pachete, unul care conținea capul și mâinile undeva în zona „Trei coline”, iar altul la groapa de gunoi a municipiului. Așa se face că omorul a ieșit la iveală abia în februarie 1997, când Ionuț Străchinariu și mama acestuia au fost arestați preventiv.

Ulterior, în urma procesului care a urmat, cei doi au fost găsiți vinovați. Acuzată de omor deosebit de grav, Elena Străchinariu a fost condamnată la 20 de ani de detenție, iar Ionuț Străchinariu, care fusese inculpat pentru complicitate, s-a ales cu o pedeapsă de 17 ani de închisoare, dar a fost eliberat condiționat.

Acum, totul depinde de rezultatele anchetei și de decizia magistraților. Dacă va fi considerat responsabil de moartea bărbatului, Ionuț Străchinariu riscă să fie trimis din nou în boxa acuzaților pentru lovituri cauzatoare de moarte. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, el va beneficia de prezumția de nevinovăție.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.9 ° C
4.6 °
-0 °
94 %
1.4kmh
16 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...