Copaci doborâți de vântul puternic. Un transformator electric a luat foc

Vântul puternic, care a însoțit ploile torențiale căzute în județ în după-amiaza zilei de miercuri (n.r. – 30 iunie a.c.), a provocat mai multe pagube. Astfel, în numai o jumătate de oră, în intervalul orar 15.16 – 15.49, pompierii militari și voluntari au fost solicitați să intervină în șase situații de urgență.

În Cervicești (comuna Mihai Eminescu), Zăicești (comuna Bălușeni) și pe strada 1 Decembrie din municipiul Botoșani, pompierii au acționat pentru înlăturarea unor arbori doborâți de vânt, căzuți pe partea carosabilă. La Viișoara Mare (comuna Viișoara), vântul a rupt un fir electric, intervenția fiind asigurată de furnizorul de energie electrică, iar la Havârna doi stâlpi de telefonie au fost puși la pământ de vântul puternic. „La Ungureni, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un transformator electric”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În urma avertizării nowcasting de Cod Roșu nu s-au înregistrat apeluri din partea cetățenilor.

Județul Botoșani rămâne sub avertizare meteorologică tip cod portocaliu de furtună până mâine dimineață (n.r. – joi, 1 iulie a.c.), la ora 06.00.

 

Deja ai votat!