Teatrul „Vasilache”, pe scena unui festival organizat în Albania

Actorii teatrului „Vasilache”, vor participa la Festivalul Internațional de Monodrame ,, AlbaMono – 17″ care se va desfășura în perioada 2-6 iulie, în Albania. La acest festival va fi prezentat spectacolul „Să nu ne răzbunaţi”, realizat de Studioul de Teatru pentru Tineret, din cadrul Teatrului „Vasilache”. Din distribuție face parte Silvia Răileanu, regia și scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu şi Mirela Nistor, voce text aparține lui Cezar Amitroaei, iar montajul și procesarea video lui Florin Petrosceac.

„Astăzi, 30 iunie, Silvia Răileanu și Mirela Nistor au plecat spre Albania. Ne punem mari speranțe în acest Festival, este o onoare să reprezentăm Botoșaniul. Trupa de teatru este invitată să participe în toate zilele de desfășurare a festivalului. Participarea la festival va fi benefică pentru trupa de teatru, va fi un schimb de experiență. Noi am fost deseori pe podium din punct de vedere al valorii spectacolelor. Piesa <Să nu ne răzbunați> a mai fost prezentată în urmă cu trei ani la Bacău, la Gala Star, unde a obținut premiul <Dinu Apetrei>, dar a fost prezentată și în cadrul festivalului de la Ulan Bator, Mongolia, în 2019, unde Silvia Răileanu și Mirela Nistor, au obținut premiul pentru regie”, a declarat Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, Botoșani.

Participarea la Festivalul organizat în Republica Mongolia a reprezentat o premieră în România în materie de participări la festivaluri internaţionale.

Deja ai votat!