Zeci de candidaţi au lipsit de la ultima probă din cadrul Bacalaureatului

Absolvenţii de liceu au susţinut astăzi proba la alegere din cadrul Examenului naţional de Bacalaureat. La această probă au participat  2.609 de candidați (96,84% din totalul candidaților înscriși). Dintre aceştia 2.470 sunt din promoția curentă, respectiv 139 din promoțiile anterioare. La proba de astăzi nu s-au prezentat 85 de candidați.

Din totalul celor 2.609 de candidați prezenți, cei mai mulți au ales disciplinele: Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană – 815 de candidați și Logică, argumentare și comunicare – 676 de candidați. Nu au fost candidați eliminați pentru tentativă de fraudă”, a declarat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Câţiva dintre candidaţii care au susţinut examenul la Colegiul Naţional „AT Laurian” au declarat că în primul rând sunt fericiţi că au dat toate cele trei probe scrise, adăugând că se aşteaptă la note mari.

Rezultatele finale vor fi anunţate pe 9 iulie

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate pe 9 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: să aibă recunoscute/echivalate sau susţinute toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; să susţină toate cele trei probe scrise şi să obţină la fiecare măcar nota 5, respectiv să obţină media 6 (cel puțin) la probele scrise.

Deja ai votat!