spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTDiscuţii la primărie cu proprietarii garajelor de lângă Colegiul Eminescu (video)

Discuţii la primărie cu proprietarii garajelor de lângă Colegiul Eminescu (video)

Proprietarii garajelor de lângă Colegiul „Eminescu” au mers astăzi la Primăria Botoşani pentru a discuta cu primarul Cosmin Andrei. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că, în următoarea perioadă, garajele lor urmează să fie dărâmate. Aceştia spun că vor să nu se demoleze aceste constucţii, fiind dispuși să facă lucrări pentru aducerea lor la un aspect mai bun după un model dat de primărie.

Edilul municipiului i-a primit pe cei nemulţumiţi la discuţii. „Vă rog să ne lămuriţi cu privire la statutul garajelor din spatele blocurilor P5 de pe Strada Primăverii, în intervalul Liceului Eminescu- Strada Octav Onicescu. Noi suntem deţinătorii acestor garaje şi, din ce am aflat din presă, autorităţile locale au intenţia de a le distruge. Vă rugăm frumos să ne explicaţi dumneavoastră care este statutul acestor garaje şi de ce s-a ajuns la a fi distruse şi ce se pune în loc”, a declarat unul dintre cei prezenţi.

O altă persoană l-a întrebat pe primar de ce a afirmat că va dărâma toate garajele din municipiu. O altă femeie a spus că i-a surprins de mai multe ori pe unii angajaţi ai Urban Serv cum măturau pietrişul din stradă în uşa garajului pentru a da impresia că respectiva locaţie nu este folosită şi că se duce în municipiu „o campanie denigratoare” împotriva celor care au garaje.

Discuţiile vin în contextul în care, pe 30 iunie, a fost supus dezbaterii deliberativului local un proiect de hotărâre vizând inventarierea terenurilor de sub acele garaje. Aceasta a fost aprobat de aleşii locali, iar această procedură va fi urmată de intabularea terenurilor şi emiterea dispoziţiilor de dărâmare. „Chiar dacă botoşănenii deţin acolo garaje, chiar dacă s-au autorizat şi au avut contracte de concesiune pentru locuri de parcare acoperite, în momentul respectiv nu era necesar ca aceste terenuri să fie intabulate. Pentru a emite un plan urbanistic de detaliu pentru amenajarea unei parcări, avem nevoie de intabularea terenurilor”, a declarat zilele trecute primarul Cosmin Andrei.

Anunţul privind demolarea garajelor a fost făcut în luna martie

Pe 25 martie 2021, Cosmin Andrei a anunţat că garajele de lângă Colegiul „Mihai Eminescu” vor fi demolate deoarece acele construcţii din tablă nu sunt în ton cu imaginea unui municipiu reşedinţă de judeţ. Cosmin Andrei a explicat că a ales această zonă din cauza aspectului inestetic al acelor construcţii din tablă, dar şi din nevoia de a asigura noi locuri de parcare pentru botoşănenii care locuiesc în zonă.

În municipiu sunt aproximativ 3.000 de garaje, suprafaţa medie ocupată de o astfel de construcţie fiind de 20 de metri pătraţi. În municipiu, cele mai multe garaje au fost construite după 1990, când s-au încheiat contracte de concesiune pe 25 de ani, la preţuri modice.

După expirarea acestei perioade, la ședințele de negociere s-au prezentat și botoșăneni care plăteau de la unu până la 3,5 lei pe metru pătrat pe an, pentru terenul ocupat de garaje. La încheierea unui nou contract, concesiunea este stabilită la preţul zonei, ajungându-se la 61 de lei pe metru pătrat în zona centrală.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...