Nova Apaserv are la dispoziţie câteva zile pentru a asfalta gropile din oraş

Reprezentanţii Nova Apaserv mai au la dispoziţie câteva zile pentru a asfalta cele 90 de zone unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii, iar carosabilul nu a fost adus la starea iniţială. În cazul în care aceste probleme nu vor fi rezolvate până pe 7 iulie, operatorul ar putea primi noi amenzi de la poliţiştii locali din cadrul Biroului disciplina în construcţii.

Am mai acordat un răgaz până pe 7 iulie societăţii Nova Apaserv pentru a repara străzile afectate de lucrările în regim de urgenţă la avarii în sistemul de apă şi canal. S-a solicitat şi împrejmuirea zonelor unde s-a intervenit pe parte carosabilă şi trotuar, în vederea evitării unor accidente rutiere sau pietonale. După această dată, sunt convins că persoanele abilitate cu luarea măsurilor care se impun în astfel de situaţii nu vor mai ezita în aplicarea legii, lege care trebuie respectată de către toţi cei care intervin pe domeniul public”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Datele prezentate de edil arată că anul trecut Nova Apaserv a primit trei amenzi, în cuantum total de 6.500 de lei. Din toamna anului trecut, cele mai multe intervenţii la avarii nu au fost finalizate cu asfaltarea respectivelor zone, ci numai cu punerea de piatră spartă. Drept dovadă, a crescut şi numărul amenzilor Astfel, numai în două luni, mai şi iunie, au fost date nouă sancţiuni cu amendă, în cuantum total de 9.700 de lei şi una cu avertisment scris.

„Oraşul nu a arătat niciodată atât de rău”

Botoşănenii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate. Oraşul nu a arătat niciodată atât de rău din cauza acestor lucrări efectuate de către Nova Apaserv şi nefinalizate/abandonate. Dacă anul 2020 a fost un an al pandemiei Covid 19, anul 2021 pare a fi un an al tranşeelor, al gropilor care au apărut peste tot în oraş. Solicit şi pe această cale, din nou, preşedintelui Consiliului de Administraţie de la Nova Apaserv, dar şi conducerii Consiliului Judeţean, în calitate de acţionar majoritar al operatorului, să ia măsurile tehnico-economice necesare, inexistente de cel puţin şase luni, pentru a salva oraşul Botoşani de distrugerea domeniului public şi pentru o revenire la normalitate”, a mai precizat Liviu Toma.

Contactat telefonic, Doru Constantin, preşedintele Consiliului de Administraţie al Nova Apaserv, a transmis că „este într-o întârziere fantastică”. „Lunea viitoare va fi şedinţă de CA să discutăm toate aceste probleme”, a mai spus preşedintele CA.

Romeo Obuf, director operaţional în cadrul Nova Apaserv, a declarat că astăzi s-a semnat un nou contract cu Conrec, pe o perioadă de şase luni. „Astăzi, colegul meu, a fost în teren cu domnul Peter Szocs de la Direcţia Edilitare a primăriei şi au stabilit priorităţile. Cred că de luni se vor apuca de treabă”, a adăugat Romeo Obuf. Potrivit oficialului, conducerea Nova Apaserv s-a angajat ca până la finele lunii august să achite Conrec datoria de aproximativ 400.000 de lei.

Deja ai votat!