Pădurar atacat cu parul. Agresorul a fost trimis la pușcărie

Un tânăr de 24 de ani din comuna Corni, care a fost surprins în timp ce încerca să fure lemne dintr-o pădure și l-a lovit cu parul în cap pe un pădurar, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru ultraj.

Agresiunea a avut loc pe 17 decembrie 2020, când pădurarul a vrut să verifice loturile forestiere din zona lui, iar atunci când a ajuns în dreptul satului Balta Arsă (comuna Corni), în locul numit „La doi lei”. a observat un autoturism VW Sharan. Știind că mașina aparține fraților Bostan, care se ocupă cu furtul de arbori din pădure, el a intrat în pădure și i-a surprins pe frații Bostan care scoteau arbori din rădăcini. Pădurarul a luat telefonul mobil să le facă poze, i-a somat să înceteze, dar a fost atacat de cei doi și lovit în cap cu o bucată de lemn lungă de aproape doi metri. Din cauza loviturii, pădurarul a căzut la sol, sângerând la nivelul capului, iar frații Bostan au reușit să fugă.

În urma unui apel pe 112, cazul a ajuns în atenția polițiștilor de la Secția Rurală nr. 1 Botoșani, anchetatorii stabilind că cel care l-ar fi lovit în cap pe pădurar ar fi Nicușor Bostan. Reținut, tânărul a fost acuzat de ultraj și arestat preventiv. Dacă în anchetă acesta a negat totul, atunci când s-a văzut în fața judecătorilor tânărul și-a revizuit atitudinea. A recunoscut acuzațiile și a solicitat aplicarea procedurii simplificate a recunoașterii învinuirii.

Procesul a fost unul destul de scurt, iar pe 29 iunie a.c. magistrații l-au trimis la pușcărie. „Instanța nu poate să nu țină cont de specificul infracțiunii săvârșite, prin acțiunea sa inculpatul săvârșind o infracțiune care aduce atingere autorității de stat. (…) Prin urmare, pedepsirea promptă și severă a unor comportamente de asemenea natură reprezintă o exigență normală, firească într-un stat care urmărește să apere valorile sociale încălcate în astfel de condiții”, au motivat judecătorii. Pronunțată de Judecătoria Botoșani, sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

 

Deja ai votat!