Șpaga de la bancomat a ajuns și în atenția ministrului Lucian Bode

foto arhivă - Lucian Bode în timpul vizitei de la Botoșani

Cazul de corupție din cadrul Serviciului Rutier Botoșani, anchetat în prezent de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, a ajuns și în atenția ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Cu toate acestea, șeful Ministerului Afacerilor Interne (MAI) crede că aceste cazuri sunt izolate, iar cei implicați în astfel de fapte vor fi eliminați din sistem pe căile legale.

„Categoric trăim într-o țară sigură, pentru că nu putem semnul egal între astfel de exemplare, astfel de uscături ale sistemului și cei 129.000 de angajați. Sunt cazuri izolate, pe care noi le eliminăm prin sistemul nostru imunitar. S-a întâmplat asta la Sibiu, la Suceava, la Timișoara, la Botoșani. (…) Indiferent despre cine este vorba, că vorbim de amărâții ăia care au transportat la bancomat un cetățean ca să ia șpagă, să își poată ridica bani să ia șpagă, de neimaginat, fie că vorbim de șefi de la vârful structurilor, toți vor răspunde în fața legii dacă o încalcă”, a spus miercuri Lucian Bode, la Palatul Parlamentului, în contextul unei interpelări care viza siguranța în România, plecând de la cazurile mediatizate cu polițiști care sunt mână în mână cu clanuri interlope sau primesc șpagă.

“Lucrăm foarte bine cu partenerii internaționali”

Ministrul a apreciat că România are capacitatea de a asigura protecția granițelor Uniunii Europene, în special pe zona de Vest, unde se confruntă cu un număr tot mai mare de migranți. Întrebat dacă este mulțumit de rezultatele anchetei de la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crișan a murit în urma exploziei mașinii în care se afla, șeful MAI a amintit că Parchetul General coordonează acea anchetă.

„Vă asigur că specialiștii MAI colaborează foarte bine cu Parchetul General și livrează tot ceea ce li se solicită în vederea soluționării acestui caz. Lucrăm foarte bine cu partenerii internaționali, este o ancheta extinsă”, a mai spus ministrul Internelor, Lucian Bode.

Ancheta DNA deschisă în cadrul Serviciului Rutier Botoșani vizează în total 16 polițiști sau foști polițiști, printre care și un ofițer. Faptele au ieșit la iveală pe 2 iunie a.c., când procurorii anticorupție au făcut 20 de percheziții în județul Botoșani, dintre care una la sediul Serviciului Poliției Rutiere și restul la locuințele polițiștilor. Conform DNA, polițiștii ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 de lei și 100 de euro de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier în perioada iunie – noiembrie 2020.

 

 

Deja ai votat!