Lucrările la drumul Prăjeni – Plugari încurcate de traficul intens

Începând de săptămâna viitoare, constructorul care asigură lucrările de modernizare pe cei 2,77 kilometri de drum rămas de piatră de pe drumul județean 282 B Prăjeni – Plugari va trece la turnarea stratului de balast stabilizat și a primului strat de asfalt. Doar că, din cauza traficului destul de intens, lucrările vor fi executate mai mult seara, întâi pe un sens de mers și apoi pe celălalt.

„Facem apel la șoferi să evite, pe cât posibil, în perioada următoare, deplasările pe această rută”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani.

La rândul său, vicepreședintele CJ Botoșani Dorin Birta le-a cerut transportatorilor să respecte limitele de tonaj. „Toți vrem drumuri mai bune, dar ca să le avem trebuie și să le păstrăm. Am identificat în trafic mașini cu o încărcătură de două ori mai mare decât cea permisă. Este inadmisibil! Le-am cerut colegilor de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri să scoată zilnic cântarele în trafic și să intensifice verificările de tonaj, luând măsurile ce se impun conform legii. Fac un apel la toți participanții la trafic, să dea dovadă de înțelegere pe perioada derulării acestor lucrări și să respecte cu strictețe semnalizările rutiere și mă refer la semafoarele și indicatoarele rutiere montate în această zonă” a spus la rândul său Dorin Birta. În prezent, se execută lucrări de refacere a unui pod, în zonă traficul fiind dirijat pe un singur fir.

Lucrările pe cei 2,77 kilometri de drum au început în această primăvară, fiind întârziate de contestații în cascadă depuse de constructori în cadrul procedurii de achiziție. Într-un final, Curtea de Apel Suceava a dat dreptate comisiei de achiziții din cadrul Direcției Județene de Drumuri și Poduri și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor. Investiția se ridică la 8,5 milioane de lei, bani asigurați de Consiliul Județean.

 

Deja ai votat!