O făclie aprinsă a generat incendiul devastator de la marginea municipiului

Dezastrul din noaptea de joi spre vineri (n.r. 1 spre 2 iulie a.c.), când o casă de la marginea municipiului Botoșani a fost cuprinsă de flăcări, a fost generat de o făclie aprinsă uitată în mansarda locuinței. Din acest motiv, pompierii au avansat ca și cauză probabilă de izbucnire a incendiului focul deschis în spații deschise.

În urma incendiului, acoperișul și mansarda casei au ars în totalitate. „Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani au ajuns la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și au constatat că exista pericolul ca incendiul să se extindă și la camerele de la parter, dar și la casele vecine. Intervenția a fost una dificilă deoarece în mansardă erau depozitate cantități însemnate de produse apicole (ceară și miere), care întrețineau arderea”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În urma intervenției, pompierii au salvat bunurile din camerele de la parterul clădirii, dar și casele vecine. Intervenția a durat mai bine de trei ore.

 

Deja ai votat!