spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTConcurs pentru funcţia de director adjunct al Poliţiei Locale

Concurs pentru funcţia de director adjunct al Poliţiei Locale

Funcţia de director adjunct al Poliţiei Locale, înfiinţată prin votul consilierilor municipali PSD şi USR, va fi ocupată prin concurs. Anunţul a fost făcut de primarul Cosmin Andrei. Edilul a iniţiat proiectul de hotărâre prin care a fost modificată organigrama Poliţiei Locale, care a presupus înfiinţarea funcţiei de director adjunct prin transformarea unui post de agent, post existent în organigramă. „Conform regulamentului, vom organiza concurs, după ce primim aviz de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi parcurgem toate procedurile legale cu înfiinţarea postului, dincolo de  poziţia pe care am aprobat-o, în organigramă”, a declarat Cosmin Andrei.

Chiar dacă va fi organizat concurs, este mai mult ca sigur că funcţia va fi ocupată de o persoană agreată de social democraţi, exemplu fiind concursul pentru şefia Teatrului „Mihai Eminescu”, câştigat de regizorul Alexandru Vasilache. Noul director al Teatrului Eminescu a fost susţinut de consilierul municipal Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache”. Un alt exemplu este evaluarea făcută directorului Filarmonicii „George Enecu”, Mihai Sârbu, oficial care a primit la evaluarea pentru cel de-al treilea an de mandat o notă sub 7 şi va trebui să plece de la conducerea acestei instituţii. Asta dacă Prefectura dă aviz de legalitate pe hotărârea de CL de validare a rezultatului evaluării.

Şapte funcţii de conducere la 113 poliţişti locali

Înfiinţarea funcţiei de director adjunct la Poliţia Locală a iscat discuţii aprinse în deliberativul local, părerea consilierilor liberali fiind aceea că activitatea acestei instituţii nu va fi eficientizată prin numirea a încă unui şef. Eugen Ţurcanu, consilier liberal, a arătat că noul şef va avea 10.600 de lei salariul de bază, brut, la care se adaugă 1.600 de lei pe lună spor de condiţii vătămătoare şi 960 de lei norma de hrană, care nu se impozitează. Asta înseamnă un salariu brut lunar de 13.260 de lei.

Poate Poliţia Locală a substituit mult şirul unei neputinţe generalizate a unor structuri care ar trebui să implementeze legea în municipiul Botoşani şi nu o fac, de parcă suntem într-o republică bananieră aici, în nordul ţării. Şi mă întreb de unde şi până unde noi ajungem la un post de director adjunct, când noi avem şefi şi paraşefi. Sunt şapte funcţii de conducere, la 113 salariaţi”, a spus Eugen Ţurcanu, adăugând că funcţia de director adjunct este înfiinţată „doar de dragul de a da o sinecură, de dragul unui troc”, în contradicţie cu aşa zisa grijă pentru cheltuirea eficientă a banului public.

Şi Ada Macovei, consilier PNL, a precizat că nu există în țara asta niciun cetățean care să ceară înființarea unui post de director într-o instituție, decât cel care este interesat de asta, întărind că blatul politic PSD – USR „se vede cu ochiul liber”.

În replică, primarul municipiului a spus că atât consilierii municipali cât şi cetăţenii aşteaptă rezolvarea multor probleme din municipiu şi a cerut să-i fie date instrumentele necesare ca să le poată rezolva.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...