Luptă la baionetă în PNL. Costel Șoptică, atac fulminant la adresa lui Nechifor

Alegerile din organizația județeană PNL au debutat furtunos, cu atacuri la persoană. Primul care a luat cuvântul a fost prefectul Dan Nechifor, care și-a bazat discursul chiar pe raportul de activitate prezentat de Costel Șoptică, punctând principalele insuccese, dar și lipsa de reacție a liberalilor în ultimii ani față de PSD, precum și pe rezultatele slabe obținute în ultimele scrutinuri electorale. „În ultimii ani, PNL a devenit unul mic în Botoșani. Adversarii politici râd de noi și își fac jocurile fără să fie deranjați de nimeni”, a spus Dan Nechifor. În schimb, Costel Șoptică a avut un atac fulminant la adresa contracandidatului său susținând că este „zero din punct de vedere politic”. Ba mai mult i-a cerut direct de pe scenă să-și retragă candidatura, acuzându-l ulterior că, potrivit statutului, nu ar fi nici măcar membru de partid. A fost nevoie de intervenția lui Gabriel Alecsandru, membru în cadrul Comitetului de organizare a alegerilor, care a venit cu o serie de lămuriri arătând că a existat o contestație din partea lui Costel Șoptică vizavi de candidatura lui Dan Nechifor, pe motiv că acesta nu ar fi membru de partid, contestație care a fost însă respinsă întrucât au existat mai multe chitanțe care dovedeau faptul că acesta a plătit cotizație.

Tensiunile dintre cele două tabere s-au văzut și în luările de cuvânt care au urmat, primarul de Flămânzi, Dan Oloieriu, reproșându-i prefectului că nu a fost implicat nici el în activitate atunci când partidul ar fi avut nevoie de susținerea tuturor membrilor. „Unde ați fost în tot acest timp, domnule Nechifor?”, a fost replica lui Oloieriu care a lăsat de înțeles că în cazul în care rezultatele alegerilor va fi viciat, el ar putea părăsi partidul.

Cea mai echilibrată reacție a fost din partea Mihaelei Saucă, președinta Organizației de Femei, care s-a declarat „profund mâhnită” de actuala stare de spirit din partid. „Parcă am fi dușmani, nu colegi”, a spus Mihaela Saucă, cea care a îndemnat la unitate. „Să învățăm lecția unității”, a spus aceasta. „Și nu vă mai puneți poalele-n cap să vă arătați desuurile în public, că e urât”, a adăugat aceasta. A urmat mai apoi Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoșani, care a punctat mai multe aspecte din activitatea PNL din ultimii patru ani arătând că bătălia care se dă nu e pentru a slăbi partidul, ci pentru ca formațiunea politică să aibă un cuvânt de spus în județ. „PSD-ul ne-a bătut în ultimii patru ani de ne-a sunat apa în cap”, a fost una dintre replicile lui Cătălin Flutur care a arătat că după alegerile din 2020 PNL Botoșani a ajuns să ocupe ultimul loc pe țară în rândul organizațiilor PNL în ceea ce privește numărul de voturi obținute. „Am ajuns pe locul 42, din 40 de județe. Noroc că mai sunt șase sectoare ale capitalei, că așa nu suntem pe ultimul loc”, a adăugat Flutur care a subliniat că o schimbare ar fi benefică întrucât „mai jos de atât nu vom fi niciodată”, fostul edil plasându-se clar în favoarea lui Dan Nechifor.

 

Deja ai votat!