Cod galben de ploi în judeţ

Botoşaniul se află, începând de mâine, 5 iulie, de la ora 05.00, până marţi, 6 iulie, ora 09.00 sub o avertizare cod galben de ploi. Meteorologii au anunţat că, în acest interval, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, estul și nord-estul Munteniei, precum și în nordul Carpaților Orientali și izolat în zona adiacentă Munților Apuseni vor fi intervale cu ploi, iar local și temporar se vor semnala și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil căderi de grindină.

Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp.

Specialiştii informează că ansamblul noros responsabil de ploile abundente din următoarele 36-48 de ore este aferent unui nucleu ciclonic poziționat în bazinul nordic al Mării Negre. Treptat, acesta va prezenta o evoluție retrogradă, înaintând spre zona litorală a României.

Totodată, în troposfera medie se remarcă persistența unui nucleu rece, de tip cut-off low, în proximitatea sud-estică a țării noastre.

Deja ai votat!