Evaluare Naţională 2021 – Au fost afişate rezultatele finale

Ministerul Educaţiei a afişat rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după reevaluarea lucrărilor ale căror note au fost contestate. În urma contestațiilor la nivelul județului Botoșani niciun elev nu a obținut media 10. Cea mai mare medie este 9,95, și a fost obținută de doi elevi de la Școala Gimnazială Nr. 13 Botoşani. Cea mai mică medie este 1,20 şi aparţine unui elev de la Şcoala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi.

La nivelul județului Botoșani, în urma reevaluării lucrărilor ale căror note au fost contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 67,90% (2060 de candidați), în creștere cu 0,10% față de rezultatele inițiale (67,80%).

La proba de Limba și literatura română, 2418 de candidați (79,40%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, doi au nota 10.

La Matematică, 1783 de candidați (58,7%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), 19 dintre aceştia având nota maximă.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%)„, a transmis Ana Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.

Rezultatele finale ale candidaţilor care au susţinut probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale pot fi vizualizate AICI

Deja ai votat!