miercuri, martie 22, 2023
AcasăLocalA început asfaltarea gropilor rămase după avariile la reţeaua de apă -...

A început asfaltarea gropilor rămase după avariile la reţeaua de apă – canal

Muncitorii de la Conrec au început astăzi, 5 iulie, să refacă zonele unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii la conductele de apă canal din oraş. Asta după ce luni la rând botoşănenii au trimis  sesizări la primărie, reclamând faptul că îşi rup maşinile în gropi. „Am avut o serie de discuţii cu reprezentanţii Nova Apaserv şi Conrec pentru a interveni acolo unde au fost avarii în oraş şi nu s-au remediat, după o perioadă chiar foarte lungă de timp. Cei de la Conrec au promis că vor remedia 15 zone pe zi şi lucrează pe strada Colonel Tomoroveanu, acolo unde fost două intervenţii”, a declarat primarul Cosmin Andrei. Edilul a ajuns astăzi în acea zonă pentru a se convinge că se lucrează.

Potrivit edilului, se va continua cu străzile unde au fost cele mai vechi avarii din oraş pe care le-a avut Nova Apaserv şi care provoacă un disconfort foarte mare. „Toată lumea ştie de avaria de la Şcoala 7, de pe Aleea Mihail Kogălniceanu, de lângă Şcoala 10. Mulţi botoşăneni vin la primărie solicitându-ne să refacem carosabilul în locul operatorului de apă”, a mai spus Cosmin Andrei.

Regulamentul vizând intervenţiile la reţelele de utilităţi va fi modificat

Edilii nu renunţă la ideea de a putea interveni în regim de urgenţă pentru refacerea unor zone, urmând ca toate costurile lucrărilor să fie recuperate de la Nova Apaserv. La această dată, a fost lansată în dezbatere publică o modificare a regulamentului privind intervenţiile la reţelele de utilităţi. După ce va fi aprobat în deliberativul local regulamentul modificat, edilii vor avea cadrul legal pentru a putea interveni pentru refacerea carosabilului.

Am stipulat foarte clar că putem interveni noi pentru situaţii de urgenţă, după ce am aplicat sancţiuni, urmând să recuperăm toate costurile de la cel care a intervenit la reţele şi nu a refăcut carosabilul”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Nova Apaserv trebuie să asfalteze 90 de zone unde s-a intervenit la avarii, până pe 7 iulie. Este însă greu de crezut că operatorul se va încadra în acest termen. Totodată, are obligaţia de a împrejmui zonele unde s-a intervenit pe partea carosabilă şi trotuar, în vederea evitării unor accidente rutiere sau pietonale.

Muncitorii Conrec au început să lucreze pentru operatorul de apă după ce conducerea Nova Apaserv s-a angajat că până la finele lunii august să achite constructorului 400.000 de lei, restanţa din cauza căreia relaţiile contractuale dintre cei doi operatori au fost suspendate în luna octombrie a anului trecut.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
8.1 ° C
10.6 °
7.2 °
90 %
0.5kmh
100 %
mie
13 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Decât să se curenteze elevii la priză, mai bine se usucă pe mâini natural, că deja e primăvară.  

EDITORIAL

E din ce în ce mai greu de trăit în țara asta, dar, așa cum era de așteptat, nu pentru toată lumea. E ca...

EPIGRAMA ZILEI

Când zbori prea jos cu-a ta mașină Eu doar atât îți spun: Din sens opus poate să vină Un alt nebun... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...