Accident vascular din cauza soarelui

Un bărbat a ajuns la Iaşi după ce a suferit un accident vascular cerebral din cauza expunerii prelungite la soare.

În vârstă de 55 de ani, botoşăneanul a fost la Bucureşti, unde a luat parte la festivitatea de absolvire a copilului său. Bărbatul le-a spus cadrelor medicale, ulterior, că a stat aproape toată ziua cu capul în soare, iar spre seară a început să se simtă rău. Acesta a plecat cu familia către Botoşani, iar a doua zi starea de rău s-a accentuat, cu stări de ameţeală şi vomă. Pentru că bărbatul ştia că are probleme cu hipertensiunea, a decis să meargă la cabinetul medical din localitate, iar medicul de acolo a solicitat imediat o ambulanţă pentru transportul acestuia la Urgenţe.

După ce a fost supus mai multor examene de specialitate, medicii l-au diagnosticat pe bărbat cu hemoragie subarahnoidiană, postexpunere solară. Din acest motiv s-a luat decizia de a fi trimis la Iaşi, la Spitalul de Neurochirurgie. O ambulanţă cu medic l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat în scurt timp în centrul regional.

Pacientul a fost transferat în centrul universitar în condiţii de siguranţă. Acesta a ajuns stabil din punct de vedre hemodinamic, conştient şi predat colegilor din Iaşi fără deficit motor”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Deja ai votat!