Doi foști consilieri locali găsiți în situație de incompatibilitate

Doi foști consilieri locali din județul Botoșani au fost găsiți în situație de incompatibilitate, în urma unor verificări efectuate de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI). Potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de ANI, este vorba de fostul consilier local Anișoara Tunsu, din comuna Cristești, care, potrivit unui raport de evaluare, timp de mai bine de patru ani, în mandatul trecut, a avut două calități – cea de consilier local și de bibliotecar.

„În perioada 23 iunie 2016 – 16 octombrie 2020, a exercitat simultan cu calitatea de consilier local și o funcție în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Cristești. Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 5, lit. g) și art. 227 din Ordonanța de Urgență nr.57/2019 privind Codul administrativ (în vigoare începând cu data de 05.07.2019)”, se menționează în comunicatul ANI.

În celălalt caz este vorba de Stelian Pușcașu, fost consilier local în comuna Hudești, care în perioada 1 august 2016 – 15 octombrie 2020 a deținut și exercitat simultan calitatea de consilier local și cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, au adăugat reprezentanții ANI.

 

Deja ai votat!