Municipalitatea nu are fonduri pentru continuarea lucrărilor la blocurile de locuinţe sociale

Reluarea lucrărilor la blocurile de locuinţe sociale din cartierul ANL Cişmea este pusă sub semnul întrebării. Conducerea primăriei a cerut Ministerului Dezvoltării fonduri pentru continuarea lucrărilor, însă suma primită este insuficientă. „Am primit adresă pentru cele 72 de locuinţe sociale, unde avem nevoie de aproximativ două milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor şi am primit doar 100.000 de lei pentru acest an. Nu putem să organizăm licitaţia pentru 100.000 de lei”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul este decis să solicite inclusiv sprijinul parlamentarilor pentru a obţine de la Bucureşti fonduri care să facă posibilă organizarea licitaţiei şi finalizarea acelor blocuri. În cazul în care demersurile nu vor avea rezultatul dorit, se ia în calcul contractarea unui credit.

Lucrări începute în  2016

Contractul pentru cele şase blocuri, care includ 72 de apartamente (22 de garsoniere şi 50 de apartamente cu două camere) a fost semnat în martie 2016, cu firma Victor Construct. În decembrie 2018, constructorul a renunţat la contract invocând creşterea preţurilor la materiale şi la manoperă, dar şi faptul că a primit în tranşe sumele aferente lucrărilor de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Lucrările ajunseseră la un stadiu de aproximativ 53%. În anul 2018, municipalitatea a primit pentru acel obiectiv 2,9 milioane de lei, iar în 2017, suma alocată a fost de 2,7 milioane de lei.

În şedinţa ordinară din 26 mai 2021, consilierii municipali au actualizat indicatorii tehnico economici pentru acest obiectiv de investiţii. Proiectantul a întocmit devizul general actualizat, acesta cuprinzând atât valorile decontate, cât şi valoarea estimată a restului de executat. Valoarea totală a investiţiei este de 13.670.448,41 de lei, din care construcţii plus montaj 11.801.849,58 de lei.

Până la această dată, municipalitatea a primit aproximativ 1.600 de cereri de locuinţe sociale, care nu pot fi rezolvate din cauză că în ultimii ani nu s-au mai construit locuinţe sociale.

Deja ai votat!