spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTProiect uriaș la Penitenciarul Botoșani. Milioane de euro pentru binele deținuților

Proiect uriaș la Penitenciarul Botoșani. Milioane de euro pentru binele deținuților

Săptămâna trecută, pe 2 iulie a.c., Penitenciarul Botoșani a lansat Proiectul „Correctional”, în calitate de partener, alături de Administrația Națională a Penitenciarelor. Evenimentul s-a desfășurat online, în prezența lui Inger-Lise Becher, ofițer relații internaționale în cadrul Ministerului Justiției din Norvegia, Ramonei Bălăița, director general adjunct al Direcției Naționale de Probațiune, a subprefectului Aneta Gireadă, președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și a primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Manifestarea a fost deschisă de comisarul șef Ioana Mihaela Morar, director general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor. La activitatea organizată în cadrul proiectului, au participat peste 50 de reprezentanți ai unor instituții, la eveniment participând experții norvegieni și români din instituțiile partenere în cadrul proiectului.

Proiect de peste 30 de milioane de euro

„În cadrul conferinței au fost evidențiate atât importanța, precum și elementele inovatoare aduse sistemului penitenciar și de probațiune, prin implementarea Proiectului „Correctional” finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014–2021, Programul „Justiție”, având o alocare financiară de 31 milioane de euro și perioada de implementare cuprinsă între august 2019 și aprilie 2024”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Penitenciarul Botoșani.

Proiectul cuprinde construirea unui nou centru de detenție cu 320 de locuri și a unui centru multifuncțional pentru activități comune penitenciar – probațiune – comunitate la Penitenciarul Botoșani.

Directorul general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisarul șef Ioana Mihaela Morar a evidențiat importanța soluțiilor inovative pe care Proiectul „Correctional” le oferă ca răspuns la nevoile instituționale prezente, precum și amploarea acestuia prin prisma bugetului alocat și a impactului rezultatelor așteptate.

Proiect pentru îmbunătăţirea capacităţii sistemelor corecționale

Proiectul „Correctional” este gestionat de Administrația Națonală a Penitenciarelor, în parteneriat cu șase instituții din România și cinci entități norvegiene. În domeniul infrastructurii, este vorba de construirea a 1.160 locuri noi de deținere prin inființarea a 4 centre corecționale pilot în penitenciarele Baia Mare (420), Botoșani (320), Vaslui (210) și Târgu Mureș (210).

Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți capacitatea sistemelor corecționale (penitenciar și de probațiune) și de a asigura servicii de reintegrare persoanelor condamnate (deținuți, foști deținuți și persoane aflate sub supravegherea serviciilor de probațiune), prin implementarea principiului norvegian „seamless” și prin investiții în dezvoltarea capitalului uman.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...