joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTAlegeri în familie la USR Botoşani

Alegeri în familie la USR Botoşani

Alegerile organizate luna trecută în cadrul organizațiilor locale USRPLUS au arătat că această formațiune politică se bazează destul de mult pe familie. Asta pentru că mulți dintre delegații organizației municipale USRPLUS desemnați să participe la alegerile pentru echipa de coordonare la nivel județean au fost rude de gradul 1 şi 2. Astfel, pe lista celor 60 de delegați de la municipiu, care au participat la alegerile de la organizația județeană, au figurat cel puțin 10 familii, adică soţ-soţie, fiică-părinți, tată-fiu, mamă-fiică, frate-soră. Chiar dacă s-ar pune la socoteală numai câte două rude per familie, ar rezulta că cel puțin o treime dintre delegați au fost persoane înrudite.

Unul dintre cazuri a fost chiar la vârful organizației municipale, unde președintele USR Botoșani, Marcel Gheorghiță, a avut și soția în rândul delegaților. La fel, vicepreședintele Raluca Curelariu a avut tot două rude printre delegați.

„Așa este. Este vorba de mama mea și fratele meu, care sunt înscriși în partid de circa un an, dar să știți că mai sunt familii. Este vorba și de socrii colegei mele Magda Oleniuc (n.r. – actual subprefect) înscriși în partid. Acest lucru se datorează faptului că avem cam aceleași principii, dar să știți – unii sunt mai mult sau mai puțin implicați, pentru că poți fi membru de partid fără să fii implicat în activitatea politică”, a spus Raluca Curelariu, care a adăugat că la alegerile la nivel național vor participa 10 delegați din județ, dar care nu sunt rude între ei.

„Ar fi fost o coincidență prea mare (…râde). Cei 10 delegați sunt din tot județul, nu doar din municipiu”, a completat aceasta.

Alegerile în filiala USR a municipiului Botoșani au avut loc în weekend-ul de Rusalii, iar după votul celor 298 de membri USR și PLUS prezenți la urne Marcel Gheorghiță a fost reales ca președinte al filialei locale USR Botoșani, funcțiile de vicepreședinte revenind Ralucăi Curelariu și lui Tudor Sîrbu.

O săptămână mai târziu, 105 delegați ai filialelor partidelor proaspăt fuzionate USR și PLUS din întreg județul au ales prin vot direct conducerea județeană pentru următorii patru ani. Astfel, președinte al filialei județene care se va numi doar USR a fost ales deputatul Andrei Drancă, în timp ce Cristina Lăcătușu și Ady Hobjilă vor deține funcțiile de vicepreședinţi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...