Bărbat preluat de elicopter după ce a făcut un stop cardiac în curtea spitalului (video)

Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, a fost transporatat cu elicopterul la Iaşi după ce a suferit un stop cardiorespirator, chiar în curtea Spitalului TBC din municipiul Botoşani. Acesta era la spital pentru un consult, deoarece este diagnosticat cu o serie de afecţiuni respiratorii şi aştepta pe o bancă să îi vină rândul.

La un moment dat, cei din jur, au văzut că bărbatul a căzut de pe bancă şi a rămas inert pe asfalt. În acest context oamenii au alertat personalul spitalului, care au sunat la 112. La faţa locului a ajuns un echipaj de ambulanţă cu medic, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). Cadrele medicale au început imediat manevrele de resuscitare la faţa locului şi au reuşit să-l scoată pe bărbat din stopul cardiorespirator, iar ulterior l-au transportat la Urgenţe. După ce a fost stabilizat, medicii au solicitat intervenţia elicopterului SMURD pentru transferul bărbatului la o clinică de specialitate din Iaşi.

Pacientul a fost preluat de o ambulanţă şi transferat pe terenul Unităţii Militare de pe strada Petru Rareş pentru a fi dus cu elicopterul în judeţul vecin.

Deja ai votat!