Cătălin Stoleru – „Echipa CSM poate reveni în Liga Zimbrilor”

Pe fondul scandalului iscat de decizia comisiei municipalităţii de a acorda un milion de lei Asociaţiei Club Sportiv Magnum (CSM Botoșani), Cătălin Stoleru, președintele asociaţiei, a ţinut să precizeze că există o procedură în desfășurare, inclusiv de contestații şi nu doreşte să fie acuzat de influențarea comisiei de contestație.

Fără a leza pe nimeni și fără a mă uita peste gard la vecinii noștri, ne abținem de la orice comentarii pe acest subiect până la finalizarea contestațiilor, venind în același timp cu precizarea că, în acord cu legislația programelor sportive, proiectul <Handbalul Botoșănean pe Harta performanței> nu a încălcat nici o prevedere referitoare la ajutorul de stat, a Consiliului Concurenței sau Curții de Conturi, dar și a Legii 69/2000. Cred că având în vedere că am fost declarați câștigători în urma analizei contextului în care se realizează finanțarea activități sportive prin acest program, ținând cont de principiile legislației și jurisprudenței europene, nu au fost identificate situații în care o astfel de măsură de sprijin nu este susceptibilă a implica elemente de natura ajutorului de stat”, a spus Cătălin Stoleru.

Totodată, din respect pentru sportul pe care îl reprezintă, „de departe cu cele mai mari realizări dintre toate sporturile de echipă din România”, Cătălin Stoleru refuză să comenteze orice acuzații care se aduc membrilor comisiei, pentru că este sigur că au aplicat regulamentul licitației de programe.

„Proiectul nostru a fost unul onest cu cifrele pe față”

Pentru opinia publică voi preciza că proiectul nostru a fost unul onest cu cifrele pe față, un proiect în care am prezentat și punctele noastre forte, dar și pe cele slabe, astfel că, după părerea mea, și în urma emulației create de acest sport în rândul copiilor, această victorie în concursul de proiecte poate fi semnalul că handbalul botoşănean (cea mai tânără echipă din Liga Zimbrilor în anul precedent, cu trei jucători la loturile naționale ale României) poate reveni în Liga Zimbrilor și poate reveni printre preferințele suporterilor, dar și ale copiilor din municipiul Botoșani”, a concluzionat Cătălin Stoleru.

Reprezentanţii municipalităţii botoşănene au anunţat ieri, 6 iulie, rezultatul selecţiei în privinţa asigurării finanţărilor acordate în baza legii sportului. Toată suma alocată, respectiv un milion de lei, a fost acordată Asociaţiei Club Sportiv Magnum, pentru proiectul „Handbalul botoşănean pe harta performanţelor”, care a obţinut 80,8 puncte. Decizia a stârnit revolta lui Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, care a atacat în termeni duri selecția pe care s-au făcut aceste finanțări, afirmând că va depune contestație. Iftime ia în calcul chiar mutarea echipei din Botoșani în cazul în care „bătaia de joc va continua”.

Deja ai votat!