spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTLiviu Toma - "Va trebui să stabilim sens unic pe anumite artere...

Liviu Toma – „Va trebui să stabilim sens unic pe anumite artere din municipiu”

Haosul de pe străzile din municipiul Botoşani generat de numărul mare de maşini, lipsa locurilor de parcare, dar şi de şoferii care parchează la întâmplare, ar putea fi rezolvat în parte prin instituirea unor sensuri unice pe unele străzi. Viceprimarul Liviu Toma susţine că membrii Comisiei de sistematizare a circulaţiei ar trebui să ia în calcul cât mai repede această soluţie, pentru a rezolva problema lipsei locurilor de parcare, dar în acelaşi timp pentru a asigura şi fluenţa traficului rutier.

Va trebui să stabilim sens unic pe anumite artere din municipiu, această măsură fiind aplicată în toate oraşele mari din România. Această măsură poate rezolva cele două mari probleme – o dată traficul greoi şi poluant şi lipsa locurilor de parcare. Pe strada cu sens unic, maşinile pot fi parcate pe o parte, iar pe restul străzii să circule maşinile fără probleme, într-un anumit sens pe care-l vor stabili specialiştii din cadrul acestei comisii”, a declarat Liviu Toma.

O primă arteră care trebuie analizată este strada Puşkin

O stradă care ar trebui analizată de către membrii Comisiei de sistematizare a circulaţiei este strada Puşkin. „Locuitorii din zonă au ca variante străzile Pod de Piatră şi Iuliu Maniu, recent reabilitată, pentru a ajunge în oraş sau acasă. Străzile Iuliu Maniu şi Puşkin sunt străzi cu densitate mare de locuinţe, la fiecare locuinţă aproape că există un autoturism parcat pe zona carosabilă, îngreunând destul de mult circulaţia. Instituirea sensului unic pe strada Puşkin ar putea fluidiza traficul. De la Şcoala 1 spre Tulbureni sunt maşini parcate una lângă alta. Mai mult, există pe o porţiune şi linie continuă. Cu sensul unic, nu vor mai exista situaţii în care şoferii să fie nevoiţi să încalce regulile. Totodată, nu vom mai avea nici acest claxonat permanent care îi deranjează pe toţi cei care locuiesc în zonă”, a explicat Liviu Toma.

Soluţie luată în calcul şi pentru alte străzi

În opinia viceprimarului, sensul unic ar putea fi instituit şi pe alte străzi care leagă străzile principale ale municipiului, respectiv Pacea, Primăverii, Bulevardul Eminescu, Calea Naţională şi Împărat Traian.

Bretelele care leagă aceste artere principale ar putea fi analizate de către membrii comisiei, în funcţie de traficul existent în zona respectivă. Este bine că municipiul are un număr semnificativ de astfel de bretele. Un exemplu este strada Octav Băncilă, unde este sens unic de câţiva ani, între Armoniei şi Octav Onicescu. Acum se circulă bine şi s-a dat posibilitatea celor care locuiesc în zonă să-şi lase maşinile şi pe strada Octav Băncilă”, a mai spus Liviu Toma.

Prin sensuri unice ar fi rezolvată şi problema cu care se confruntă şoferii de la Urban Serv, care sunt nevoiţi să fac slalom printre maşinile parcate. „Ştiu de când eram director adjunct la Urban Serv că multe maşini de tonaj erau implicate în accidente uşoare. Din cauza lipsei spaţiului de manevră, atingeau cu bara din faţă sau spate autoturismele parcate. Dacă va fi instituit sens unic, sunt sigur că vor dispărea aceste probleme”, a concluzionat Liviu Toma.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...