Premieră la Teatrul „Vasilache”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache”, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi, prezintă în premieră, în cadrul Studioului de teatru pentru tineret, spectacolul „Povestea regelui supărat pe clovn”, de Matei Vişniec.

Sub egida „Teatrul Vasilache – Teatrul tinerilor regizori”, spectacolul va avea loc sâmbătă, 10 iulie, de la ora 18.00.

Regia artistică şi scenografia aparține lui Gelu Rîșca, coregrafia aparține Victoriei Bucun, iar muzica lui Alexandru Neş. Din distribuție fac parte actorii Florin Iftode, Marius Rusu, Pavel Petraşi, Oana Asofiei, Renata Voloşcu, Alin Gheorghiu, Cosmin Tanasă și Andrei Bordianu. De asemenea, din echipa de realizare a spectacolului mai fac parte lectorul universitar doctor Antonella Cornici şi  profesorul universitar doctor Aurelian Bălăiţă, aceștia fiind coordonatorii proiectului.

„O lume „întoarsă pe dos”, rar întâlnită, în care un clovn ne poartă printr-o parabolă hazlie şi plină de învăţăminte, ce se adresează copiilor şi tinerilor deopotrivă, cu întrebări despre autoritate, dragoste şi voinţă. Un spectacol ce se desfăşoară şi se dezvăluie de la un capăt la altul ca o sondare a raporturilor cu noi înşine, în mare parte, plin de aluzii la realitatea imediată”, a transmis Gelu Rîșca, regizor artistic.
Biletele sunt puse în vânzare, la prețul de 15 lei, în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu o oră înaintea începerii acestuia.
Deja ai votat!