Situație critică la Nova Apaserv. O firmă cere insolvența în instanță din cauza datoriilor

Firma de pază CosminGuard Security a cerut în instanță insolvența operatorului județean de apă, după ce societatea Nova Apaserv nu a mai plătit de luni bune facturile pentru serviciile de pază prestate. Fără ajutorul de circa 10 milioane de lei sperat de la Guvern, societatea Nova Apaserv se află într-o situație destul de delicată din punct de vedere economic, înregistrând datorii și față de alți furnizori de servicii.

Dosarul de insolvență a fost înregistrat la Secția „Falimente” a Tribunalului Botoșani pe 2 iulie a.c. şi încă nu a fost stabilit primul termen de judecată. Potrivit legislației, un creditor poate solicita insolvența unei firme dacă aceasta nu și-a achitat facturile de mai mult de 90 de zile. Cei de la CosminGuard a cerut plata eșalonată și, întrucât operatorul de apă nu a achitat sumele aferente, s-au adresat instanței de judecată. Reprezentanții Cosmin Guard nu au putut fi contactați pentru a-și spune punctul de vedere, iar reprezentanții Nova Apaserv nu au comentat încă situația ivită.

Este drept, operatorul de apă are de recuperat, la rândul său, circa 12 milioane de lei de la beneficiari, din care circa 8 milioane de lei de la populație.

Situația de la Nova Apaserv s-a acutizat de anul trecut când, în urma unui proces, societatea a fost obligată să plătească o serie de daune față de Aquaterm. De atunci, datoriile s-au adunat de la o lună la alta. În plus, din cauza luptelor politice, și conducerea societății a fost schimbată de două ori în mai puțin de o jumătate de an, ceea ce a făcut ca planul de redresare sperat de mulți să nu dea niciun fel de rezultate.

Este pentru a doua oară când CosminGuard Security cere în instanță insolvența Nova Apaserv. Prima dată s-a întâmplat în primăvara lui 2019. Atunci, în urma unor discuții care au avut loc între conducerile celor două firme, s-a convenit plata eșalonată a datoriilor, iar CosminGuard a renunțat la acțiunea deschisă la Tribunal.

 

Deja ai votat!