Bărbat condamnat pentru tentativă de omor

Un bărbat din comuna Răuseni a fost condamnat miercuri (n.r. – 7 iulie a.c.) de magistrații Tribunalului Botoșani la o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare pentru tentativă de omor. Instanța l-a obligat și la plata cheltuielilor de spitalizare de care a beneficiat victima agresiunii. Sentința nu este definitivă.

În vârstă de 45 de ani, Vasile Leizeriuc a fost trimis în judecată în urma unui conflict avut cu un consătean. „În ziua de 13 aprilie 2016, în jurul orei 19.30, pe fondul unui conflict cu Leizeriuc Petru, în timp ce se aflau pe imaşul comunal, l-a înţepat pe acesta cu un cuţit în gât, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 28-30 zile îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie”, se menționează în rechizitoriul întocmit de procurori.

Trimis în judecată, bărbatul și-a spus punctul de vedere în fața judecătorilor, solicitând și audierea unor martori, încercând să dovedească faptul că cel rănit l-ar fi atacat de fapt. Ba mai mult, Vasile Leizeriuc a depus la rândul lui o plângere penală împotriva celui rănit, acuzându-l de amenințare. Din acest motiv, procesul a durat aproape trei ani.

Deja ai votat!