Botoşănenii nu mai sunt interesaţi de vaccinare (video)

Botoşaniul a ajuns la minimul vaccinării anticovid. Astfel, luni, doar 185 de persoane au fost vaccinate în cele 12 centre din judeţ, adică atât cât se vaccinau la un singur flux în urmă cu două luni. Trendul s-a menţinut şi în restul zilelor, media fiind sub 200 de persoane.

Medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, a declarat că numărul botoșănenilor care solicită vaccinarea anti COVID în centrele fixe a scăzut foarte mult, însă, în ciuda acestui lucru, centrele nu vor fi închise. Șefa DSP speră ca în lunile august și septembrie să crească numărul persoanelor vaccinate, având în vedere venirea în concedii a botoșănenilor plecați în străinătate.

„Numărul de persoane care se vaccinează în centrele fixe a scăzut. Sperăm că în luna august și septembrie numărul de persoane care se vor vaccina va fi mai mare. Dacă noi am închide centrul, în momentul în care ar crește numărul de cereri pentru vaccinare, ar trebui să facem iar demersuri la București pentru a deschide centrul  cu flux, inclusiv să amenajăm din nou spațiul. Asta ar însemna cheltuieli în plus”, a precizat directorul DSP Botoșani.

Tocmai pentru a nu fi închise, autoritățile au decis să reducă programul de lucru din centrele de vaccinare.

Deja ai votat!