Întâlnire la ADR Nord-Est pentru atragerea fondurilor europene

Președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, și directorul executiv al Direcției Dezvoltare și Promovare din cadrul CJ Botoșani, Otilia Moruz, au reprezentat instituția la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în care s-a analizat stadiul absorbției fondurilor europene, dar și a pregătirii proiectelor pentru ciclul de finanțare 2021-2027. Unul dintre principalele subiecte a vizat stadiul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014 – 2020. „Prin POAT se va acorda sprijin financiar la nivelul regiunii Nord-Est pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru investiții ce vor fi realizate în perioada de programare 2021-2027. Consiliului Județean Botoșani a obținut finanțarea documentațiilor pentru Drumul «Vămii», continuarea firească a drumului strategic, și pentru modernizarea Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii «Mihai Eminescu»”, a arătat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Valoarea celor două documentații este de aproximativ patru milioane de lei, însă costul total al investițiiilor s-ar ridica la aproape 45 de milioane de euro, proiectele fiind înaintate Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene în vederea semnării contractelor de finanțare.

Alte subiecte de interes au fost informările privind evoluția POR 2014-2020 si POR 2021-2027 în Regiunea Nord-Est.

De asemenea Consiliul Județean Botoșani a solicitat completarea Hotărârii privind aprobarea componenței actualizate a Consorțiului Regional de Inovare (CRI) cu doi reprezentanți ai județului Botoșani.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est coordonează activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională și asigură un tratament egal și corect față de toate județele care alcătuiesc regiunea Nord-Est.

 

Deja ai votat!