Depistat în timp ce încerca să transporte în Franța trei documente de identitate românești false

Trei cărți de identitate false, cu însemnele autorităților române, au fost descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca. Falsurile au fost găsite ascunse în borseta unui bărbat cu dublă cetățenie, care se îndrepta spre Franța.

Scena s-a petrecut în data de 08 iulie a.c., în jurul orei 23.50, când în PTF Stânca s-a prezentat pentru a intra în România, D.C., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Franța. În baza profilului de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit ocazie cu care au fost descoperit ascunse, în borseta lui D.C., trei cărți de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate date și fotografii aparținând altor persoane. Verificările aveau să arate că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false total.

Audiat, bărbatul a declarat că a fost contactat de un concetățean care l-a rugat să transporte cele trei documente în Franța și că nu avea cunoștință despre faptul că documentele în cauză sunt false ori falsificate.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!