Două semafoare noi pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Botoșani

Sensul giratoriu atipic din fața magazinului Lidl de pe strada Ștefan cel Mare a determinat municipalitatea să instaleze un semafor în dreptul sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a facilita ieșirea din curtea instituției a autospecialelor de intervenție. În fapt, este vorba de un semafor atipic și el, cu doar două lumini – galben și roșu – care va dirija circulația pe un tronson extrem de mic de pe strada Ștefan ce Mare, între limita parcării Lidl și poarta de serviciu a ISU.

„Secundele fac diferența dintre viață și moarte, iar reacția imediată este esențială. În drum spre cei care au nevoie de ajutor, salvatorii, dar și ceilalți participanți la trafic, trebuie să fie în siguranță. Plecarea în misiune a pompierilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani presupune oprirea circulației rutiere pe strada Ștefan cel Mare, dar și în intersecția cu strada Uzinei”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Astfel, pentru eliminarea oricăror riscuri, prin grija Primăriei Municipiului Botoșani, pe strada Ștefan cel Mare, la ieșirea din curtea Detașamentului de Pompieri Botoșani și la trecerea de pietoni (deasupra indicatorului rutier „oprirea interzisă”), au fost montate cele două semafoare.

Începând de luni, 12 iulie a.c., culoarea „galbenă” îi va atenționa pe conducătorii auto că salvatorii botoșăneni au fost chemați în ajutor, iar culoarea „roșie” că urmează să iasă pe poarta unității și trebuie să oprească pentru a le acorda prioritate.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, până la 1 august a.c., plecarea autospecialelor de intervenție în misiune va fi semnalizată atât de semafoare, cât și de un pompier care va atenționa participanții la trafic despre obligațiile pe care le au la culoarea „roșie”.

 

Deja ai votat!